Sastojci:
400 ml čokoladnog mleka
350 g čokolade za kuvanje
2 zrele banane
2 kašike ekstrakta ruma
2 kašike ekstrakta vanile
4 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti čokoladno mleko i izlomljenu čokoladu za kuvanje. Zagrevati uz povremeno mešanje dok se čokolada ne rastopi.
2. Banane izmiksati u blenderu.
3. U ohlađenu smesu od čokolade dodati kašu od banane i ekstrakt vanile i ruma.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa dodati u ohlađen fil od čokolade i promešati varjačom.
5. Pripremljenu smesu sipati u plastičnu posudu, te zaklopiti i ostaviti u zamrzivač da se stegne.
Savet: Za pripremu sladoleda odabrati čokoladu sa visokim procentom kakaoa (+65%). Ukoliko sladoled želite da poslužite u kornetu, evo načina kako da napravite kornet.
Uživajte u osveženju iz Bakine kujne. Prijatno!