Priprema:
1. Dobro umutiti 6 belanaca, zatim dodati punu kašičicu soli, pa 6 žumanaca, 6 kašika brašna i punu kašiku ulja. Smesu pažljivo umutiti.
2. Crvenu papriku rastopiti u malo ulja.
3. Smesu podeliti u 5 delova, u svaki pre pečenja umešati crvenu papriku.
4. U podmazanom i brašnom posutom plehu prečnika oko 25 cm ispeći 5 kora za doboš tortu.
5. Posebno umutiti 2 belanceta, dodati pola kašičice soli, kašiku brašna, punu kašiku nemlevenog maka i pola kašičice ulja. Ispeći koru.
Fil:
1. Umutiti sir, dodati pavlaku, majonez i promešati kašikom.
2. Smesu podeliti na 4 dela: u prvi staviti kašiku ajvara, u drugi rendanu salamu, a dva ostaviti bez dodataka.
3. Na žutu koru staviti beli fil, zatim koru sa makom, pa crveni fil. Na njega ide bela kora, pa beli fil, zatim crvena kora, fil sa salamom i bela kora.
4. Tortu ukrasiti umućenim sirom i pavlakom.