Sastojci:
Kora
6 jaja
400 ml mleka
100 g brašna
so po ukusu
Fil
2 pavlake
150 g šunke
200 g kačkavalja
2 kašike majoneza
2 jajeta
Priprema:
1. Razmutiti brašno sa malo mlakog mleka, a preostalo posoliti po ukusu i ostaviti da provri.
2. Potom ukuvati razmućeno brašno i mešati žicom dok se ne dobije gusta smesa (kao za princes krofne). Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Za to vreme ulupati 6 belanaca u čvrst sneg, pa ih umešati u ohlađen krem. Umutiti mikserom, postepeno dodavajući žumanca jedno po jedno.
4. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
5. Gotovu koru preseći vertikalno na 2 jednaka dela.
6. Nakon toga jaja tvrdo skuvati, ohladiti i narendati. Potom narendati 100 g kačkavalja i 150 g šunke, pa sve pomešati sa majonezom i jednom pavlakom.
7. Nafilovati prvu koru, pa preklopiti drugom korom. Ponovo nafilovati, pa preklopiti trećom korom.
8. Tortu premazati preostalom pavlakom i posuti sa 100 g narendanog kačkavalja. Seći na štangle i poslužiti.