Sastojci:
– 6 jaja
– 2 šoljice rendane salame
– 2 šoljice rendane i kuvane šargarepe
– 2 šoljice Dijamant ulja
– 3 šoljice jogurta
– 1,5 kesica praška za pecivo
– 5 supenih kašika brašna
– soli po ukusu
– 1 kašika seckanog peršunovog lista
– 500g kisele pavlake
– 100g kačkavalja
Priprema
Penasto umutiti belanca, dodati žumanca, so i sve ostale sastojke, sve lepo sjediniti. Kockasti pleh obložiti papirom za pečenje, sipati umućenu smesu i peći na 180 stepeni. Kada patišpanj porumeni (proveriti čačkalicom da li je gotov), ostaviti da se skroz ohladi. Iseći na 3 jednaka dela. Prvi deo premazati pavlakom, poklopiti drugim delom i ponoviti postupak. Treću koru premazati od gore kao i sa strana celu tortu. Izrendati 100g kačkavalja i filovati slanu tortu odozgo.
Recept Vesne Filipović