Sastojci:
Za kore
– 60 g putera
– 60 g brašna
– 2,5 dl mleka
– 4 jajeta
– 100 g kačkavalja
– so
Za fil
– 4 dl pavlake
– 300 g dimljene pečenice
– 1 kašika senfa
– 1 kašika seckanog peršuna
– 200 g kačkavalja
Priprema:
Kore:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko i mešati sve vreme dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu.
3. U ohlađen sos dodati žumanca i kačkavalj i promešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i lagano promešati.
4. Okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju jednu trećinu pripremljene smese i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Dimljenu pečenicu sitno iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti pavlaku i senf te jednu trećinu smese izdvojiti i ostaviti sa strane.
3. U ostatak smese dodati peršun i pečenicu, pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prve dve kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu. Preklopiti trećom korom i premazati preostalom smesom od pavlake.
2. Tortu posuti rendanim kačkavaljem.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net