Sastojci:
600 g mlevenog mesa (2 puta samlevenog)
8 jaja
200 ml neutralne pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
500 ml kisele pavlake
300 g kiselih krastavčića
mlevena crvena paprika
tucana ljuta paprika po ukusu
rendani parmezan
ulje po potrebi
so, biber
Priprema:
1. Zagrejati malo ulja u tiganju, pa dodati mleveno meso.
2. Posuti ga mlevenom crvenom paprikom i tucanom paprikom po ukusu.
3. Posoliti, pobiberiti i mešati dok ne promeni boju.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa po njemu ravnomerno rasporediti isprženo meso.
5. Posebno umutiti jaja s pavlakom za kuvanje. Dodati malo brašno i malo soli pa smesom preliti meso u tepsiji.
6. Peći 10-15 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
7. Kad se kora ispeče, ostaviti je da se prohladi, pa je nakon toga iseći na četiri jednaka dela.
8. Svaku koru bogato premazati pavlakom i posuti sitno isekcanim kiselim krastavčićima.
9. Poslednju premazanu koru posuti parmezanom, a zatim tortu staviti u frižider da se dobro stegne.