Sastojci:
400 g makarona
300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 jajeta
150 ml mleka
so, biber
ulje
Priprema:
1. Makarone obariti u ključaloj i posoljenoj vodi, prema uputstvu sa ambalaže, pa procediti i ostaviti sa strane.
2. Na malo ulja propržiti sitno seckani luk, pa kada omekša i promeni boju dodati mleveno meso i pržiti uz stalno mešanje, dok meso ne dobije rumenu boju i višak tečnosti ispari.
3. Dodati začine prema ukusu i promešati. Meso skloniti sa vatre i pomešati sa makaronama.
Pita od mesa sa pivom
4. Posebno umutiti jaja, blago začiniti, dodati mleko i promešati. Smesu usuti u makarone i promešati.
5. U nauljenu vatrostalnu posudu (sa visokim ivicama) ili odgovarajući kalup dodati makarone i ravnomerno rasporediti.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 220ºC oko dvadesetpet minuta.
7. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu tortu izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi, pa servirati uz prilog ili salatu po želji.