Start Vaši recepti Slana torta sa susamom

    Slana torta sa susamom

    Recept Jadranke Todorović iz Niša

    slana torta sa susamom

    • 80 minuta
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    6 jaja
    6 kašika brašna
    ½ praška za pecivo
    3 kašike ulja
    malo jogurta
    Fil
    400 ml pavlake
    5 kašika majoneza
    300 g sitnog sira
    3-4 pečene paprike
    1 praziluk
    200 g stišnjene šunke
    50 g proprženog susama
    3 kuvana jajeta
    50 g obarene šargarepe
    50 g obarenog graška
    Ukrašavanje
    200 g široke čajne
    1 list zelene salate
    nekoliko listića peršuna

    Priprema:

    1. Umutiti 3 jajeta sa 3 kašike brašna, pa dodati malo praška za pecivo, 1½ kašiku ulja i malo jogurta. Sve lepo sjediniti.
    2. Smesu uliti u odgovarajući kalup i peći na 200°C dok ne porumeni.
    3. Od preostalog materijala na isti način ispeći još jednu koru.
    4. Obe kore preseći poprečno da se dobiju četiri tanje kore.
    5. Pavlaku pomešati sa majonezom i podeliti na 4 dela. Jedan deo premazati preko prve kore. Posuti proprženim susamom i rasporediti isečena jaja. Preklopiti drugom korom.
    6. Pečenu papriku pomešati sa 250 g sitnog sira i premazati koru. Treću koru premazati drugom polovinom mešavine pavlake i majoneza.
    7. Šunku staviti na tanjir, filovati je sa malo sitnog sira, obarenog graška i šargarepe, pa urolati. Postupak ponavljati dok se ne utroše šunka, grašak i šargarepa (ostaviti malo šargarepe).
    8. Preko premazane treće kore poređati urolanu šunku, posuti sa malo barene šargarepe i seckanog praziluka, te preklopiti četvrtom korom. Premazati je preostalom mešavinom pavlake i majoneza.
    9. Tortu ukrasiti čajnom kobasicom, zelenom salatom i peršunom.

    Na sledećoj strani pogledajte pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak…