Sastojci:
Testo
250 g putera
500 g mekog brašna
7 g suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
400 ml mleka
Premaz
2 jajeta
100 g badema
1 kašičica krupne soli
Priprema:
Testo
1. Kvasac i šećer dodati u toplo mleko, promešati i ostaviti da zapeni.
2. Brašno prosejati u dublju vanglicu pa dodati so i promešati. Zatim, dodati puter iseckan na kockice i utrljati u brašno.
3. U pripremljenu smesu dodati kvasac i zamesiti elastično testo pogodno za rad. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da nadođe, oko trideset minuta.
Premaz
1. Bademe preliti vrelom vodom i ostaviti 5-6 minuta da opna počne da se odvaja. Procediti vodu, oljuštiti badem tj. ukloniti opnu, dobro osušiti i iseckati na tanke listiće.
2. Posebno umutiti žumanca od belanaca. U penasto umućena belanca dodati bademe i lagano promešati.
Nastavak pripreme i objašnjenje u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani… →