Sastojci:
-250 ml mlakog mleka
-250 ml mlake vode
– 1 kvasac
-200 ml ulja
-1 kašika soli
– 2 kašike šecera
– 100 gr margarina
– susam
– žumance
Uputstvo za pripremu:
Dobijeno testo podeliti na pola, pa opet na pola i tako dok se ne dobije 8 kuglica. 4kuglice ostaviti sa strane. A 4 razvaljati na veličinu palačinke, 3 premazati sa malo margarina, i stavljati jednu na drugu, a 4 samo staviti od gore i sve razvaljati u veliki krug koji se seče na 16 delova.
Stavljati nadev po želji i motati kiflice od šireg kraja prema uzem. Ređati ih u tepsiju koja je obložena pek papirom,premazati od gore sa žumancetom u koji može da se doda malo mleka,odozgo susam i ja pospem malo morske soli.
Sa preostale 4 kuglice testa ponoviti postupak tako da na kraju ispadnu 32 kiflice.
Čim se premažu sa žumancetom i pospu sa susamom odmah ih stavljati u rernu na 100 stepeni 10 minuta da se nadignu,a posle se poveća temperatura na 200 stepeni. Pečene premazati sa margarinom ili uljem,a i ne mora.
Izvor: zena.blic.rs