Sastojci:
300 g mekog brašna tip 400
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
200 ml mleka
75 ml ulja
2 jajeta
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
susam, so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, izmrvljeni kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati, prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
Kaneloni sa sirom i spanaćem
2. U vanglicu za mešenje sipati brašno, dodati so i promešati. 2. Zatim dodati ulje, jaja i nadošao kvasac, te umutiti mikserom da bi se dobila ujednačena gušća smesa.
3. Manju, pravougaonu vatrostalnu činiju nauljiti i posuti brašnom, pa razliti u nju polovinu pripremljene smese za koru. Preko smese poslagati dva reda listova praške šunke i posuti rendanim kačkavaljem. Preliti preostalom smesom za koru i posuti susamom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti suvom krpom i ostaviti da se prohladi, a zatim iseći na kocke.