Sastojci:
1 veće pileće belo meso
2 šargarepe
1 paštrnak
100 g sitnog sira
4 manja kisela krastavca
50 g kačkavalja
1 kašika majoneza
200 g sitnih maslina punjenih paprikom
200 g brašna
2 jajeta
200 g prezle
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Šargarepu i paštrnak oguliti i iseći na krupnije komade, pa sjediniti sa pilećim belim mesom. Preliti hladnom vodom i kuvati na umerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju.
2. Meso i zelen ocediti i ostaviti da se ohlade, pa samleti na mašini za mlevenje.
3. Dodati sitni sir, majonez, rendane kisele krastavce i kačkavalj. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
4. Od pripremljene smese oblikovati kuglice veličine oraha. U svaku utisnuti punjenu maslinu i obložiti je smesom.
5. Kuglice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na umerenoj temperaturi u dubokoj masnoći dok blago ne porumene.