Priprema:
1. Umutiti 2 jajeta, dodati mleko, malo soli i brašna toliko da masa bude gusta. Potom dodati ulje, a zatim i vodu do željene gustine. Od pripremljene smese ispeći oko 12 palačinki.
2. Krem sir pomešati sa sitno iseckanim kiselim krastavčićima, te naneti na palačinke. Potom staviti i iseckanu šunku na kockice i rendani kačkavalj (malo sira ostaviti sa strane).
3. Na svaku palačinku staviti malo nadeva, preklopiti bocne strane pa urolovati.
4. Umotane palačinke poreati u vatrostalnu posudu.
5. Na umerenoj temperaturi na malo ulja propržiti sitno iseckane pečurke, a kad voda ispari dodati puter i brašno. Sve zajedno propržiti. Dodati mleko neprekidno mešajući, začiniti mešavinom začina i umešati pavlaku.
6. Pripremljenom smesom preliti palacčinke i naneti ostatak kačkavalja pa sve zapeći dok se sir ne otopi i ne dobije finu zlatastu koricu.