Start Predjela Slane šamrolne

Slane šamrolne

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (5 glasova, prosek: 3.40 od 5)

Loading ... Loading ...
slane samrolne

Priprema:

1. Lisnato testo razvući u koru veličine 30×30 cm, iseći ga na trake širine 3 cm, a zatim umotati oko kalupa za šamrolne.
2. Tako spremljeno testo poređati u odgovarajući pleh, premazati umućenim jajetom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 170 °C dok ne porumeni.
3. Dok se rolne peku, pripremiti fil. Papriku ispeći, oljuštiti, očistiti od semenki i iseckati na kockice. Zatim sitno iseckati šunku i praziluk, pa ih zajedno sa paprikom (prethodno pripremljenom)
dodati u krem sir. Sve sastojke lagano izmešati da bi se smesa izjednačila. Posoliti po ukusu.
4. Gotove rolne skinuti sa kalupa i ostaviti da se prohlade. Staviti ih u usku čašu da se ne pomeraju, a zatim napuniti poslastičarski džak i rolne ispuniti filom.

Recept Snežane Radovanović iz Novog Beograda
Recept Snežane Radovanović iz Novog Beograda