Sastojci:
4 jajeta
1 dl ulja
2 dl jogurta
1 prašak za pecivo
100 g crvene paprike
100 g barene šargarepe
100 g sira trapista
100 g pečenice, so
100 g mariniranih šampinjona
1 kašičica seckanog peršuna
200 g mekog brašna
ISPROBAJTE I… Mafini sa sirom i parizerom
Priprema:
1. Crvenu papriku, šargarepu, pečenicu i marinirane šampinjone iseći na kockice, trapist sir izrendati na krupno rende.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst šam.
3. Posebno sjediniti žumanca, malo soli po ukusu, ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati seckane sastojke i promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
5. U kalupe za mafine poslagati papirne korice pa sipati u njih pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 min.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net