Priprema:
1. U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa uljem, dodati pavlaku i na kraju nadošli kvasac.
3. Potom postepeno dodavati preostalo brašno i mleko da se umesi glatko i meko testo. Ostaviti na toplom da nadođe oko 30 minuta.
4. Nadošlo testo još jednom kratko premesiti i od njega odvajati kuglice veličine jajeta.
5. Svaku kuglicu rastanjiti kao za tortilju, a zatim je umotati kao štapić. Formirane slance ređati u pleh obložen papirom za pečenje, a zatim svaki premazati mešavinom mleka i ulja.
6. Slane štapiće peći na 200 °C oko 15 minuta.
7. Pomešati 3 kašike brašna i 3 kašičice soli pa dodati vode po potrebi da se dobije gust preliv.
8. Pred kraj pečenja izvaditi štapiće i preliti ih pripremljenim prelivom i vratiti u rernu još nekoliko minuta.