Jelo za ljubitelje pikantnih zalogaja.
Sastojci:
8 tankih šnita slanine
1/2 šolje meda
1/2 šolje tamnog piva
1 kašika senfa
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 150 stepeni C. Pleh obložite papirom za pečenje.
2. U tiganju s nelepljivim dnom zagrejte med, kada počne da vri smanjite temperaturu i ostavite da struji 3 minuta, pa zatim dodajte pivo i ostavite da struji dok se ne smesa ne smanji za polovinu. Sklonite s ringle i umešajte senf.
3. U međuvremenu na pleh poređajte slaninu, prekrijte papirom za pečenje i pecite 14-15 minuta.
4. Papirnim ubrusom pokupite višak masnoće s pečene slanine i premažite je glazurom od piva.
5. Smanjite temperaturu rerne na 130 stepeni C i vratite slaninu da se peče dok ne postane hrskava, oko 40-45 minuta.
6. Pečenu slaninu izvadite iz pleha i stavite na papirni ubrus da se iscedi višak masnoće, ali tako da glazirana strana bude gore. Poslužite odmah uz salatu po izboru.