Sastojci:
1 kg brašna
40 g kvasca
250 g masti
250 g margarina
200 ml jogurta
200 ml mleka
100 ml vode
1 jaje + 1 žumance
3 kašičice soli
1 kašičica šećera
kim, susam
Priprema:
1. Pomešati mlako mleko i vodu, dodati kašičicu šećera i razmutiti kvasac. Ostaviti ga da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti margarin i mast, pa dodati jogurt i jaje, te sve dobro sjediniti. Dodati i nadošli kvasac, a potom umešati polovinu brašna i posoliti.
3. Umesiti glatko testo, postepeno dodajući preostalo brašno, sve dok ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Testo rastanjiti oklagijom na debljinu od 2 cm i praviti oblike po želji.
5. Premazati umućenim žumancetom, posuti kimom ili susamom, te peći na 200°C oko 20 minuta.