Sastojci:
350 g očišćenih dagnji
150 g integralnog pirinča
2 glavice crnog luka
300 g šampinjona
200 ml soka od paradajza
2 čena belog luka
2 kašike seckanog peršuna
2 kašike soja sosa
80 ml maslinovog ulja
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Integralni pirinač obariti pa ga procediti od suvišne tečnosti.
2. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na četvrtine, a beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk. Zatim, dodati pečurke te i njih kratko propržiti da porumene.
4. Potom dodati dagnje i kratko propržiti. U dagnje sipati sok od paradajza, dodati peršun, soja sos i začine po ukusu. Ostaviti da proključa.
5. Zatim dodati obareni integralni pirinač i kratko prokuvati uz lagano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.