Priprema:
Testo:
1. Razmutiti kvasac sa toplim mlekom i kašičicom šećera, pa ostaviti da nadođe.
2. Otopiti 60 g margarina.
3. U posudu za mešenje prosejati brašno, dodati kašičicu soli i 30 g šećera. Sipati mleko, nadošli kvasac, otopljeni margarin, 2 jajeta i kašičicu ekstrakta vanile,
pa umesiti testo (biće meko i lepljivo, pa ga je zato potrebno preručiti u čistu vanglu zamašćenu sa nekoliko kapi ulja).
4. Testo pokriti plastičnom folijom i ostaviti petnaestak minuta da odmori.
Suvi nadev:
Pomešati 200 g šećera sa 2 kašicice cimeta i pola kašičice muskatnog oraha.
Finalni postupak:
1. Radnu površinu posuti brašnom. Izručiti testo pa ga posuti brašnom.
2. Premesiti testo, a zatim ga rastanjiti u pravougaoni oblik veličine 35×45 cm.
3. Otopiti margarin i premazati testo, a potom ga posuti suvim nadevom.
4. Iseći testo na osam traka i složiti ih jednu preko druge.
5. Složeno testo iseći na 8 delova pa ih ređati u okrugli kalup prečnika 22 cm (obložen papirom za pečenje), počev od oboda ka sredini.
6. Ostaviti oko pola sata da testo nadođe, a potom peći na 180 °C oko 20 minuta.
7. Kada je dopola pečen, kolač prekriti alu-folijom i peći još dvadesetak minuta.