Sastojci:
1 šolja pirinča
2 šolje vode
voda za ispiranje
1 veća banana
2 kašike suvog grožđa
2 kašike bagremovog meda
Priprema:
1. Pirinač dobro isprati (u 5-6 voda dok voda ne postane bistra) pa usuti u šerpu sa kipućom vodom, smanjiti temperaturu i kuvati 20-ak minuta na umerenoj temperaturi tj. dok zrno ne omekša.
2. Suvo grožđe potopiti u vruću vodu da nabubri.
3. Kuvani pirinač ocediti od viška tečnosti i ostaviti par minuta da se prosuši.
4. Bananu iseći na kolutove a suvo grožđe ocediti od viška tečnosti.
5. U pirinač dodati med, suvo grožđe i promešati. Servirati u posudu i ukrasiti komadićima banane.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net