Start Deserti / Torte i kolači Slatka srca

Slatka srca

Clipboard18

Priprema:
1. U malo toplog mleka rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. Pomešati polovinu brašna sa preostalim mlekom, pa dodati žumance, ulje i so. Na kraju dodati nadošli kvasac i postepeno dodavati preostalo brašno dok se ne umesi glatko testo koje se
odvaja od prstiju.
3. Testo ostaviti da nadođe, a zatim ga premesiti i podeliti na 8-9 jufki.
4. Svaku jufku tanko razviti i po želji premazati eurokremom ili pekmezom, te urolati.
5. Rolatić presaviti i raseći jedan kraj, ali ne do kraja.
6. Otvoriti rasečene delove ka spolja da se dobije oblik srca i poređati ih u pleh.
7. Ostaviti ih da se odmore u plehu desetak minuta, a zatim ih premazati blago razmućenim belancetom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 180ºC dok ne porumene.

Recept Marine Stanojević iz Sremske Kamenice
Recept Marine Stanojević
iz Sremske Kamenice