Sastojci:
(suvi)
1,5 šolja pšeničnog bašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
3/4 šolje braon šećera
(mokri)
1 šolja oljuštenog paradajza
1/4 šolje maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
1. Paradajz kratko blanširati, kako bi se lakše oljuštio. Zatim pažljivo odstraniti koštice i fino ga iseckati. Komadiće ocediti što bolje kako torta ne bi bila suviše vlažna.
2. Posebno pomešati brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa dodati cimet, so i šećer. Promešati.
3. U suve sastojke dodati pripremljen paradajz, maslinovo ulje i jabukovo sirće, te sve polako sjediniti varjačom.
4. Smesu uliti u podmazan kalup (24 cm), pa peći u rerni zagrejanoj na 190°C oko 25 do 30 minuta (proveriti čačkalicom da li je torta iznutra dobro pečena).