Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
5 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike ulja
1 prašak za pecivo
2 ravne kašike kakaoa
1 dl mleka
Za fil:
8 dl kisele pavlake
220 g šećera u prahu
2 dl slatke pavlake
500 g mlevenog keksa
Za dekoraciju:
3 dl slatke pavlake
30 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca pa umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
2. Potom dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom manjom brzinom. Na kraju u tankom mlazu sipati ulje i mutiti dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Posebno sjediniti brašno s praškom za pecivo i kakaom, pa dodati u smesu od jaja i polako promešati varjačom. Okrugao kalup prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C oko 15 min. u zavisnosti od rerne. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa poprečno preseći napola. Polovine poprskati mlekom.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Kiselu pavlaku sjediniti sa šećerom u prahu i šlagom od slatke pavlake, pa izmešati varjačom. Dodati mleveni keks i promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup, pa preko nje naneti fil, poravnati ga i prekriti drugom korom.
2. Odozgo dodati šlag od slatke pavlake i dekorisati rastopljenom čokoladom.