Sastojci:
Za testo:
– 500 ml mleka
– 1 kocka svežeg kvasca
– 200 ml ulja
– 2 kašičice šećera
– prstohvat soli
– oko 900 g brašna
Za fil:
– marmelada od mešanog voća
– šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
1. U mlakom mleku izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. U dubljoj posudi pomešati preostalo mleko, ulje i so.
3. Dodati nadošli kvasac, a zatim postepeno dodavati brašno sve dok se ne umesi testo (ni tvrdo ni meko).
4. Prekriti ga krpom i ostaviti na toplom oko 30 minuta da se udvostruči.
5. Nakon toga, testo premesiti i podeliti na 4 lopte.
6. Svaku razvući oklagijom na debljinu prsta i iseći na 8 trouglova.
Finalni postupak:
1. Trouglove namazati marmeladom, pa urolati u kiflice.
2. Peći u rerni zagrejanoj na 220°C dok ne porumene.
3. Kiflice posuti šećerom
Recept Bojane Ilić iz Pirota
Arhiva: Pošalji recept