Start Deserti Slatka testa Slatke korpice s ukusom maline

Slatke korpice s ukusom maline

DH
DH

Sastojci:
za korpice
– 100 g brašna
– 100 g šećera u prahu
– 4 belanceta
– 1 dl pavlake
– ulje
za fil
– 6 dl mleka
– 2 pudinga od maline
– 2 vanil-šećera
– 5 kašika šećera
– 100 g zamrznutih malina
– 250 g margarina
– 100 g bele čokolade

Priprema
Korpice:
1. Sjediniti brašno i šećer u prahu.
2. Belanca umutiti u čvrst sneg pa dodati pavlaku i dobro izmešati. Zatim dodati mešavinu brašna i šećera u prahu i polako promešati varjačom.
3. Vreo tiganj za palačinke premazati uljem, a potom sipati u njega 3 pune kašike pripremljene smese. Pomoću kuhinjske četkice smesu brzo razmazati ukrug da se dobije manja palačinka. Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni, a potom je okrenuti te ispeći i drugu stranu.
4. Toplu palačinku staviti u manju ovalnu činiju i odgore je pritisnuti kutlačom da se dobije udubljenje. Sačekati da se stegne kako bi se formirala korpica. Na isti način od pripremljene smese ispeći još palačinki i oblikovati ih u korpice.
Fil:
1. U šerpu sipati 5 dl mleka pa dodati šećer i vanil-šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od maline te sipati u ključalo mleko i ostaviti da se zgusne.
3. U topao puding dodati polovinu izlomljene bele čokolade i mešati dok se ne rastopi.
4. Kada se puding ohladi, dodati u njega penasto umućeni margarin i izmiksati. Potom dodati pasirane maline i promešati.
Finalni postupak:
Fil sipati u poslastičarski džak i pomoću njega napuniti korpice. Odgore dekorisati rendanom belom čokoladom.

Uživajte!
D.S.