Sastojci:
Za fil I:
500 g izlomljenog keksa
300 g šećera
120 g margarina
200 ml vode
100 g seckanih oraha
Za fil II:
200 g mleka u prahu
120 g margarina
200 g šećera
100 nl vode
100 g kokosa
Za dekoraciju:
2 štangle čokolade
ISPROBAJTE I… Eurokrem bajaderu
Priprema:
Fil I:
1. U odgovarajuću šerpu staviti margarin isečen na listiće, šećer i vodu, pa zagrevati dok se ne otope uz povremeno mešanje.
2. Kad provri, skloniti s ringle, te dodati grubo izlomljen keks i seckane orahe. Mešati varjačom dok se sastojci ne sjedine.
3. Pravougaoni kalup obložiti alu-folijom, a zatim pripremljenu smesu izliti u kalup, poravnati i ostavii da se hladi.
Fil II:
1. U šerpi na tihoj vatri otopiti margarin, šećer i vodu. Kad provri, skinuti s ringle, pa dodati mleko u prahu i kokos. Sve umutiti mikserom na manjoj brzini da se ne bi stvorile grudvice.
Finalni postupak:
1. Preko tamnog dela u kalupu preliti svetli deo. Spatulom ravnomerno rasporediti smesu.
2. Preko još toplog kolača na krupno rende narendati čokoladu i ostaviti da se lagano raspusti, pa staviti u frižideru da se kolač stegne i ohladi.
3. Ohlađen kolač seći na štangle i poslužiti.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net