Sastojci:
– 1 kg dunja
– 1 kg šećera
– 2 dl vode
– 200 gr seckanih oraha
– 2-3 limuna
Priprema:
Dunje oprati i očistititi od kore i semenki. Očišćene dunje stavljati u činiju sa vodom da ne bi pocrnele, pa ih seckati na kockice.U dublju šerpu staviti šećer i vodu pa to ušpinovati. Kada je gotovo dodati seckane dunje i kuvati još 10-ak minuta, dok se nezgusne. Pred kraj kuvanja dodati seckane orahe i limun sečen na kolutove. Skuvano slatko prekriti vlažnom krpom i ostaviti da prenoći. Sutradan ga pakovati u teglice i zatvarati celofanom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net