Crnogorski glumac Slavko Kalezić rođen je 1985. godine u Podgorici. Nakon završene Filološke gimnazije, upisao je Fakultet dramskih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Bora Stjepanovića. Završio je i prvu godinu specijalističkih studija (odsek gluma), a pored predmeta Glume specijalizovao je i predmete Glas (solo pevanje) i Ples. Publika ga je upoznala kao jednog od najzapaženijih učesnika rijalitija “X Faktor”, a kasnije i kao voditelja ovog prestižnog takmičenja. Osim što glumi u Crnogorskom narodnom pozorištu, čiji je stalni član, ovog multitalentovanog umetnika trenutno možemo gledati u popolarnoj seriji “Budva na pjenu od mora” i u filmu “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa”, a glumio je i u nekoliko filmova strane produkcije. Mladi glumac veoma vodi računa o ishrani i trudi se da jede samo zdravu i organsku hranu.
Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Relativno dobro de snalazim u kuhinji, a najviše zasluga za to ima moja mama.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mali bio izbirljiv?
Kada je detinjstvo u pitanju nekako se najvjse sećam kuvanih jela koje su spremale moja baka i mama. Na primer, uvek me u detinjstvo vrati miris dinstanog crnog luka.
Omiljeni restoran, preporuka
Kineski restoran. Obožavam kinesku hranu.
Kada si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Volim zaista zdravu i organsku ishranu. Kada sam u inostranstvu, kao i svuda gde se nađem, volim da jedem sve što je zdravo istinski.
Da li vodiš računa o ishrani?
Kao što rekoh, vodim jako. Moja ishrana je zaista posebna i vrlo zdrava.
Omiljena kuhinja
Ne bih ja to kategorisao samo bih rekao da obožavam povrće, raznorazne začine i morske plodove.
Slani ili statki specijaliteti?
Ni jedno ni drugo.
Podeli sa nama omiljeni recept
Pirinač sa pečurkama i gamborima u paradajz sosu
1 pakovanje svežih pečuraka,
1 pakovanje zamrznutih gambora,
integralni pirinac, bijeli luk, maslinovo ulje, paradjz sos
Izdinsta se bijeli luk u maslinovom ulju, zatim se dodaju isjeckane pečurke nakon toga gambori, lagano se proprži i onda se sipa paradjz sos i doda se skuvani i ocijeđeni pirinač. Sve se to lagano krčka. Dodaju se začini po želji i ukusu.
Prijatno!
Autor: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Promo