PRIPREMA:
1. Crni luk, orahe i suvo grožđe sitno iseckati.
2. Pomešati meso, luk, orahe, suvo grožđe, jaje, so i biber.
3. Sipati vodu u odgovarajuću šerpu i ostaviti je da proključa. Kada voda provri, u nju spustiti šljive i kuvati 2 min.
4. Prosuti vodu, ocediti šljive i ostaviti ih da se ohlade. Zatim ih preseći napola i izvaditi koštice.
5. Šljive puniti pripremljenom smesom od mesa i ređati u podmazanu vatrostalnu posudu.
6. U posebnu šerpu staviti da se kuva 1dl vode. Kada voda provri, dodati gustin prethodno rastvoren sa 2-3 kašike vode.
Sos kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
7. U gotov sos dodati limunov sok, cimet i med, dobro izmešati i preliti preko šljiva.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta, vodeći računa da šljive ostanu cele.