Start Predjela Slane torte i kolači Smorgoš torta

Smorgoš torta

Clipboard07

Priprema:
1. Tost hlebu odstraniti koricu.
2. Za fil I, tunjevinu ocediti od ulja pa je pomešati sa paštetom, jednom čašom kisele pavlake i 50 g majoneza, te sve lepo sjediniti.
3. Za fil II, iseckati šunku i pomešati je sa rendanim kiselim krastavčićima, jednom čašom kisele pavlake i preostalim majonezom. Lepo promešati.
Finalni postupak:
1. Na tacnu za posluženje prvo poređati dva reda tost hleba, a potom premazati jednom kiselom pavlakom i polovinom fila I. Zatim ponovo poređati tost hleb, premazati ga
jednom kiselom pavlakom i polovinom fila II.
2. Poređati treći red tost hleba i ponoviti kompletan postupak filovanja još jednom (ukupno 4 reda tost hleba i 4 reda filovanja).
3. Na kraju umutiti jednu kiselu pavlaku sa slatkom pavlakom, pa premazati tortu sa svih strana, a zatim je dekorisati sezonskim povrćem i voćem.

Recept Vesne Milanović iz Lajkovca
Recept Vesne
Milanović iz Lajkovca