Start Restoranski vodič Snežana Đurišić: Volim da jedem, slatko posebno!

Snežana Đurišić: Volim da jedem, slatko posebno!

snezana-durisic
Od kako je ostala bez supruga, Slobodana Gvozdenovića, koji je ovog proleća iznenada preminuo od srčanog udara, folk pevačica Snežana Đurišić se trudi, više nego ikada ranije, da svaki slobodan minut provede sa porodicom. U retkim momentima, kada uspe da okupi decu i unučiće, nije joj mrsko da udovoljava svakoj želji. “Kada imam vremena, volim da pripremam ručak kod kuće, da ugađam svojoj porodici. Retki su trenuci kada smo zajedno, i ti momenti su dragoceni, naročito sada, s obzirom na novonastalu situaciju. Kuvam prema želji, šta se kome jede, i slatko i slano, nema pravila – mada su poslastice moj favorit, volim da jedem, a slatko obožavam“, rekla je Snežana.
Kako je njen posao u tesnoj vezi sa restoranima, pevačica kaže da se tek ponekad odluči da u njima provodi i slobodno vreme, ali kada ode na ručak očekuje da sve bude savršeno, od hrane do ambijenta i usluge. “Podrazumeva se da sam na ručak otišla sa nekim sa kim volim da provodim vreme, i naravno da će mi zbog toga biti prijatno, ali želim da i mesto na kojem sam došla bude lepo uređeno: čisto i mirno, da mogu da se opustim i izolujem. Od toga šta mi se jede zavisi i koji ću restoran odabrati, u Oazi imaju najbolji roštilj, a na ribu idem u Graciju“, kaže pevačica.
Ne čudi što je “Italijanska kuća Gracija (Grazia)” Snežanin izbor kada se zaželi morske hrane, jer u ovom restoranu sa zastakljenom baštom mogu probati pravi mediteranski ukusi, posebnu aromu daju omiljeni začini u ovom restoranu: bazilikum, maslinovo ulje, origano i tamjan.
grazia 1

grazia 3

grazia
Pre desetak godina Snežana se iz elitnog beogradskog naselja Dedinje preselila u Jajince, desetak kilometara od prestonice, a u ovom naselju nalazi se i restoran domaće kuhinje Oaza, u koji Snežana ponekad navraća. U Oazi se služe specijaliteti internacionalne i nacionalne kuhinje, a u sklopu objekta postoji i kafe-picerija gde se mogu probati italijanska jela: lazanje, špagete, sve vrste pica, i poslastice: torte, kolači, kupovi i sladoled.
Brojni nastupi i angažmani vodili su Snežanu na razne strane sveta, među kojima je i austrijska prestonica. Kada se nađe u Beču, Snežana ne propušta da ode u kineski restoran i to “kod naših ljudi”. “Postalo je pravilo da kada se nađem u Beču ručam u kineskom restoranu “Ramada”, koji drže ljudi odavde, moji dobri prijatelji“,odala nam je pevačica ovu gotovo neverovatnu kombinaciju.

OAZA

OAZA1

Tekst: Milena Radovanović