Mlada pevačica i kompozitor Snežana Nena Nešić završila je studije industrijskog dizajna, ali se odlučila da svoju profesiju ostavi sa strane i posveti se svojoj najvećoj ljubavi koja datira još od detinjstva – pevanju.
Imala je nekoliko zapaženih nastupa na muzičkim festivalima u Zrenjaninu i Vrnjačkoj Banji, a svoju prvu pesmu ”Nema te, nema”, njeno autorsko delo, izdala je pre pet godina.
Ova atraktivna Negotičanka na kuvanje gleda kao na izazov kome se vrlo retko odazove, osim kada su dragi ljudi u pitanju – tada će rado mikrofon zameniti varjačom i pokazati da je u kuhinji, baš kao i na sceni, veliki profesionalac.
Kako se snalaziš u kuhinji?
Nisam neki ljubitelj kuvanja. Ali za drage ljude rado prihvatim taj izazov.
Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
Palačinke su nešto što me vraća u prošlost. Hrana je uvek bila problem, uvek su morali da me teraju da jedem. To je izgledalo otprilike ovako: “Neno , ajde da jedeš”, na šta sam ja odgovarala: “Evooo!” i tako više puta.
Omiljeni restoran, preporuka
Volim restorane domaće kuhinje. Vračar ima sjajne stare restorane u koje često odlazim, a “Baštu kod Juge” izdvajam kao nešto novo i in.
Vodiš li računa o ishrani?
Nisam opterećena izgledom, ali uvek postoji ogledalo.
Kad si u inostranstvu, koje restorane posećuješ i šta jedeš?
Volim da probam jela zemlje u kojoj se nalazim. Italijanska kuhinja mi baš odgovara, portugalska takođe.
Omiljena kuhinja
Italijanska kuhinja mi prija.
Slani ili slatki specijaliteti
Uvek slano.
Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
Naravno da postoji, izraelska kuhinja mi nije prijala.
Omiljeni recept
Kao što sam već napomenula, obožavam italijansku kuhinju, a posebno njihov ukusni karpaćo.
Sastojci:
– 500 gr teletine
– maslinovo ulje
– začini
– parmezan
– rukola
– limun (limeta)
– čeri paradajz
– bosiljak
Priprema
Meso uvaljati u mešavinu začini i ostaviti ga u frižideru da odstoji oko sat vremena. Komad mesa pržiti na vrelom roštilju sa svih strana, sve dok ne dobije zlatno-žutu boju. Zatim ga iseči na tanke odreske, poređati ih na tanjir i poprskati maslinovim uljem i sokom od limete, a zatim preko posuti rendani parmezan. Meso ukrasiti rukolom, paradajzom i bosiljkom.
Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Facebook