PRIPREMA:
1. Svinjski kare iseći na šnicle,
istanjiti ih tučkom za meso i
posuti mešavinom začina.
2. Na malo ulja propržiti šnicle,
izvaditi ih iz masnoće i poređati
u nauljenu vatrostalnu činiju.
3. Beli luk i peršun sitno iseckati.
4. U posudi za mešanje sjediniti
beli luk, mleko, pavlaku, žumanca
i prezle, dodati mešavinu
začina i dobro promešati.
5. Pripremljenom smesom preliti
šnicle i peći u zagrejanoj rerni
na 200 °C.
6. Napraviti knedle: u odgovarajuću
posudu staviti mladi sir
pa ga izgnječiti viljuškom. Zatim
dodati jaje, margarin, griz,
peršun i so pa dobro promešati.
Neprestano mešajući dodavati
brašno, dok se ne dobije mekše
testo.
7. Kašikom vaditi knedle i kuvati
ih u ključaloj slanoj vodi. Kada
isplivaju na površinu, kuvati još
5 min.
SAVET:
U ključalu vodu spustite
prvo jednu knedlu pa ako
se raspadne, u masu za
knedle dodajte malo griza
ili brašna. Recept je veoma
ukusan, prijatno!