Sastojci:
1 kg telećih šnicli
brašna po potrebi
1 kašika mlevene paprike
2 veze peršuna
1 kg paradajza
4 čena belog luka
juneće supe po potrebi
4 kašike ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso, začiniti ih po ukusu i uvaljati u brašno.
2. Paradajz iseći na kockice, a peršun i beli luk što sitnije iseckati.
3. Dno nauljene šerpe prekriti pripremljenim telećim šniclama, pa ih bogato posuti peršunom, mlevenom paprikom, paradajzom i belim lukom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
4. Pripremljene šnicle preliti junećom supom da ogreznu, te poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju. Tokom kuvanja po potrebi dolivati juneću supu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net