Sastojci:
1 kg junećih šnicli od buta
200 g brašna
2 šargarepe
50 g celera, ulje
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
300 g pelata paradajza
1 kašika džema od kajsija
2 kašike seckanog
paradajza u ulju
1,5 dl belog vina
mešavina začina
Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti preko najlon kese tučkom za meso, a zatim krajeve šnicli zarezati na nekoliko mesta po 1 cm da se ne bi izvitoperile prilikom prženja.
2. Crni luk iseći na kockice, šargarepu, celer i beli luk izrendati na sitno rende.
3. Istanjene šnicle uvaljati u brašno, a zatim ih propržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Potom dodati crni i beli luk, šargarepu i celer, te kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
5. Nakon toga dodati izmiksani pelat paradajza, sušeni paradajz i belo vino. Doliti malo vode i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a umak dobije potrebnu gustinu. Tokom kuvanja po potrebi dolivati malo vode.
6. Pred kraj kuvanja dodati džem od kajsija i začine po ukusu.