Sastojci:
1 kg svinjskog karea bez kostiju
1 glavica crnog luka
1 veća crvena paprika
100 g graška
2 kašike balzamiko sirćeta
2 kašike kečapa
1 kašika šećera
2 kašike vočester sosa
2 kašike gustina
5 dl juneće supe
4 kašike ulja
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Svinjski kare iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crvenu papriku očistiti i iseći na štapiće, a crni luk na kockice.
3. Na malo ulja propržiti šnicle sa obe strane, a zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, dodati papriku te i nju kratko propržiti.
5. Zatim naliti junećom supom, dodati balzamiko sirće, šećer, grašak, vuster sos, kečap i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa, a potom vratiti
šnicle.
6. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina i malo vode i uz neprestano mešanja kuvati dok se sos ne zgusne.
7. Servirati toplo uz prilog od kuvanog pirnča ili pire krompir.