Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa od plećke
1 crni luk
2-3 čena belog luka
čeri paradajz
nekoliko crnih maslina
malo bujona od povrća
so, biber
ruzmarin
Priprema:
1. Meso odvojiti od kostiju i iseći na manje komade. Posoliti i pobiberiti i kratko zapeći sa svih strana na malo ulja.
2. Crni luk iseći na rebarca a beli sitno iseckati, pa sve zajedno kratko propržiti s mesom. Dodati masline i čeri paradajz isečen na četvrtine. Sipati malo bujona od povrća, dodati ruzmarin i sve zajedno dinstati jos par minuta.
3. Na papir za pečenje staviti meso i povrće zajedno sa sokom od pečenja i zavezati paketiće. Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 60 minuta.
Savet: Jagnjetina se može servirati u paketićima u kojima se pekla, ili izvaditi i servirati na tanjire pa preliti sokom od pečenja.