Sastojci:
750 g ptiber keksa
300 ml mleka
6 kašika džema od jagoda
Fil I
500 ml mleka
4 kašike šećera
2 pudinga od čokolade
100 g čokolade
125 g margarina
Fil II
500 ml mleka
4 kašike šećera
2 pudinga s ukusom slatke pavlake
125 g margarina
Dekoracija
100 g šlaga
300 ml mleka
Priprema:
Fil I
1. U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade a ostatak sipati u šerpu sa šećerom i zagrevati dok ne provri.
2. U ključalo mleko zakuvati puding, pa mešati lagano dok se ne zgusne. Skinuti s ringle i dodati čokoladu izlomljenu na kocke i mešati dok se potpuno ne otopi i ne sjedini.
3. Penasto umutiti margarin pa ga sjedniti s ohlađenim filom.
Fil II
1. Od pripremljenog mleka odvojiti nekoliko kašika i razmutiti s pudingom, a ostatak sipati u šerpu sa šećerom i zagrevati da provri. Puding zakuvati u ključalo mleko, pa mešati dok se ne zgusne.
2. Ohlađen fil sjediniti s penasto umućenim margarinom.
Finalni postupak
1. Prema veličini tacne razdeliti keks da se dobiju 4 kore. Keks natapati u mleko i ređati na pravougaonu tacnu.
2. Preko svake kore od keksa naneti u tankom sloju malo fila I i fila II. Svaku drugu koru koru premazati džemom od jagoda.
3. Pripremiti šlag po uputsvu s kesice i dekorisati tortu.