Start Vaši recepti Sočna keks torta – poslastica na brzinu!

    Sočna keks torta – poslastica na brzinu!

    Recept Slavice Mirković iz Velike Plane

    • 60 min
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    750 g ptiber keksa
    300 ml mleka
    6 kašika džema od jagoda
    Fil I
    500 ml mleka
    4 kašike šećera
    2 pudinga od čokolade
    100 g čokolade
    125 g margarina
    Fil II
    500 ml mleka
    4 kašike šećera
    2 pudinga s ukusom slatke pavlake
    125 g margarina
    Dekoracija
    100 g šlaga
    300 ml mleka

    Priprema:

    Fil I
    1. U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade a ostatak sipati u šerpu sa šećerom i zagrevati dok ne provri.
    2. U ključalo mleko zakuvati puding, pa mešati lagano dok se ne zgusne. Skinuti s ringle i dodati čokoladu izlomljenu na kocke i mešati dok se potpuno ne otopi i ne sjedini.
    3. Penasto umutiti margarin pa ga sjedniti s ohlađenim filom.
    Fil II
    1. Od pripremljenog mleka odvojiti nekoliko kašika i razmutiti s pudingom, a ostatak sipati u šerpu sa šećerom i zagrevati da provri. Puding zakuvati u ključalo mleko, pa mešati dok se ne zgusne.
    2. Ohlađen fil sjediniti s penasto umućenim margarinom.
    Finalni postupak
    1. Prema veličini tacne razdeliti keks da se dobiju 4 kore. Keks natapati u mleko i ređati na pravougaonu tacnu.
    2. Preko svake kore od keksa naneti u tankom sloju malo fila I i fila II. Svaku drugu koru koru premazati džemom od jagoda.
    3. Pripremiti šlag po uputsvu s kesice i dekorisati tortu.

    Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…