Start Deserti Sočna krem torta

Sočna krem torta

Clipboard16

Priprema:
Kora:
1. Umutiti 4 belanceta u čvrst šam postepeno dodajući 4 kašike šećera.
2. Zatim umešati kašiku ulja i 4 kašike brašna pomešanih sa kašičicom praška za pecivo.
3. Sve lepo sjediniti, smesu uliti u podmazan i brašnom posut pleh (25×35 cm).
4. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C 10-15 minuta.
5. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. Žumanca penasto umutiti sa šećerom i vanil-šećerom.
2. Brašno razmutiti sa malo mleka i dodati u smesu od žumanaca.
3. Preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati pripremljenu smesu.
4. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. (Povremeno promešati).
5. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, te ga postepeno dodavati u ohlađen fil neprekidno muteći.
6. Zatim dodati prah za šlag i mutiti dok se ne dobije fini krem.
Finalni postupak:
1. Koru izbosti viljuščicom i obe strane preliti sa po 1 dl gaziranog soka od pomorandže. Ponoviti postupak sa preostale dve kore.
2. Jednu natopljenu koru premazati polovinom fila i preko nje staviti drugu koru. Ponoviti postupak i sa preostalom korom i filom. Ukrasiti po želji.

Recept Vesne Filipović iz Idvora
Recept Vesne
Filipović iz
Idvora