Start Vaši recepti Sočna piletina sa šampinjonima

    Sočna piletina sa šampinjonima

    Recept Vesne Ćeran iz Beograda

    Sočna piletina sa šampinjonima

    • 50 minuta
    • 6 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    500 g belog mesa
    1 kesica supe od pečuraka
    1 šargarepa
    250 g šampinjona
    200 g kačkavalja
    180 g kisele pavlake
    so, biber, origano
    ulje

    Priprema:

    1. Šampinjone očistiti i iseći na listiće. Šargarepu očistiti i iseći na kolutiće. Pileće meso iseći na manje i tanke komade poput šnicli, pa posuti supom od pečuraka i dobro uvaljati u praškastu smesu.
    2. Na malo ulja propržiti šampinjone pa dodati iseckanu šargarepu i začiniti prema ukusu.
    3. U nauljenu vatrostalnu posudu poređati sloj piletine, pa premazati kiselom pavlakom.
    4. Zatim, naneti polovinu izdinstanih šampinjona sa šargarepom i još jednom ponoviti postupak.
    5. Sve posuti rendanim kačkavaljem i začiniti origanom. Pokriti alu-folijom ili vatrostalnim poklopcem.
    6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 40 minuta tj. dok se svi sastojci dobro povežu. Pred kraj pečenja skloniti alu-foliju tj. poklopac da se jelo fino zapeče.

    Postupak pripreme ovog recepta ispratite na sledećoj strani