Sastojci:
500 g belog mesa
1 kesica supe od pečuraka
1 šargarepa
250 g šampinjona
200 g kačkavalja
180 g kisele pavlake
so, biber, origano
ulje
Priprema:
1. Šampinjone očistiti i iseći na listiće. Šargarepu očistiti i iseći na kolutiće. Pileće meso iseći na manje i tanke komade poput šnicli, pa posuti supom od pečuraka i dobro uvaljati u praškastu smesu.
2. Na malo ulja propržiti šampinjone pa dodati iseckanu šargarepu i začiniti prema ukusu.
3. U nauljenu vatrostalnu posudu poređati sloj piletine, pa premazati kiselom pavlakom.
4. Zatim, naneti polovinu izdinstanih šampinjona sa šargarepom i još jednom ponoviti postupak.
5. Sve posuti rendanim kačkavaljem i začiniti origanom. Pokriti alu-folijom ili vatrostalnim poklopcem.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 40 minuta tj. dok se svi sastojci dobro povežu. Pred kraj pečenja skloniti alu-foliju tj. poklopac da se jelo fino zapeče.