Sastojci:
2 lista oblande
Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
1 šolja (od 2 dl) seckanih oraha
1 šolja višanja
5 kašika brašna
Za fil:
6 žumanaca
9 kašika šećera
3 kašike brašna
3 dl mleka
250 g margarina
ISPROBAJTE I… Rolat od oblande
Priprema:
Kora:
1. Ulupati belanca u čvrst sneg, pa dodati šećer i nastaviti sa mućenjem. Lagano umešati brašno, seckane orahe i dobro oceđene višnje.
2. Smesu rasporediti u pravougaoni pleh (20×30 cm) obložen papirom za pečenje i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer.
2. Dodati brašno i malo mleka, promešati pa sve sipati u preostalo proključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne, a potom skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti margarin te ga sastaviti sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Listove oblande iseći na veličinu ispečene kore.
2. Na tacnu staviti oblandu okrenutu hrapavom stranom na gore, premazati je polovinom fila, prekriti korom, te naneti preostali fil. Slaganje završiti drugom oblandom hrapavom stranom okrenutom ka dole.
3. Kolač ostaviti da se rashladi i stegne.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net