Sastojci:
800 g pilećih bataka
1 kg mladih krompirića
1 manja tikvica
1 kašičica belog luka u prahu
100 ml ulja
so, biber
struk mladog luka
list peršuna
Priprema:
1. Krompiriće dobro oprati i ocediti od viška vode. Krupnije krompiriće preseći na pola. Tikvicu oprati, odstraniti krajeve i iseći na kolutove.
2. U dubljoj posudi pomešati ulje, beli luk, so i biber pa dodati batake i sve dobro promešati. Pokriti i ostaviti oko 40 minuta na hladnom, da se marinira.
3. U vatrostalnu činiju presuti pileće meso, dodati krompiriće, sve preliti uljem i pomešati.
4. Peći u ugrejanoj rerni 200ºC oko sat vremena. Pred kraj pečenja dodati kolutove tikvice i peči desetak minuta.
5. Izvaditi iz rerne i sačekati da se malo prohladi.
6. Dekorisati seckanim lukom i peršunom pa poslužiti.