Sastojci:
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– na vrh noža praška za pecivo
– 1/2 dl vode, so
– 1 kašičica mlevene paprike
– 1 kašika maslinovog ulja
– 150 g tankih listova mesnate slanine
– 1 čen belog luka
– 1/2 veze peršuna
– 1 crvena paprika
– 100 g kačkavalja
Priprema
1. Kačkavalj iseći na kockice, a beli luk i peršun što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleveno meso, malo soli po ukusu, mlevenu papriku, prašak za pecivo, beli luk, peršun, vodu i maslinovo ulje. Ručno mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Potom dodati kačkavalj i polako promešati. Dobijenu smesu prekriti krpom i ostaviti da miruje na sobnoj temperaturi 60 min.
4. Od pripremljene smese oblikovati kuglice. Svaku kuglicu blago spljoštiti pa bočne stranice obaviti listom mesnate slanine.
5. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena te iseći na krupnije kocke.
6. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati jednu kuglicu mesa u slanini i jednu kocku paprike, a potom postupak ponavljati dok se ne popuni štapić. Na isti način oblikovati i preostale ražnjiće.
Ražnjiće peći na roštilju najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane da porumene.