Sastojci:
– 400 g kora za pitu
– 300 g šunkarice
– 200 g mariniranih šampinjona
– 350 g kečapa
– 250 g kačkavalja
– 0,5 dl ulja
– origano
za preliv
– 3 jajeta
– 5 dl mleka
– 2 dl pavlake
– 1/2 praška za pecivo
Priprema:
1. Šunkaricu iseći na kockice, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Uzeti jedan list kore za pitu i poprskati sa malo ulja te preklopiti drugim listom kore.
3. Gornju koru premazati kečapom, posuti sa malo šunkarice, origana, mariniranih šampinjona i kačkavalja pa urolovati. Na isti način od preostalog materijala napraviti još rolata.
4. Rolate iseći na parčad.
5. Kalupe za mafine nauljiti i u svako udubljenje staviti po dva parčeta rolata.
6. Posebno umutiti jaja, mleko, prašak za pecivo i pavlaku. Pripremljenom smesom zaliti rolate da ogreznu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
SAVET PLUS:
U udubljenja kalupa možete staviti i tri parčeta rolata ukoliko su tanji.
Uživajte!
ISPROBAJTE JOŠ I:
GLUTEN FREE MAFINI SA KARFIOLOM I PANČETOM
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net