Sastojci:
500 g teletine bez kostiju
4 kašike senfa
150 g listova mesnate slanine
200 g polutrajne kobasice
0,5 dl ulja
mešavina začina
biber
štapići za ražnjiće
Za preliv:
200 g švapskog sira
1 dl neutralne pavlake
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 ljuta papričica
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Teletinu iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Šnicle premazati senfom i prekriti listovima mesnate slanine.
3. Na početak svake šnicle staviti polutrajnu kobasicu i urolovati.
4. Rolade iseći na parčad širine 2 cm i nabosti na štapiće za ražnjiće.
5. Pripremljene ražnjiće pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Preliti ih pripremljenim umakom i služiti uz bareno povrće po želji.
Preliv:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti švapski sir, beli luk u prahu i neutralnu pavlaku.
Dodati sitno seckanu ljutu papriku i začine po ukusu te dobro izmešati.