Start Zanimljivosti Sočno: Kuvanje u aluminijumskoj foliji!

Sočno: Kuvanje u aluminijumskoj foliji!

kuvanje u alu foliji

Često nam namirnice, pogotovo povrće, izgube boju tokom kuvanja. Najčešće se to dešava ako spremamo neko jelo kojem treba dugo krčkanje. Otvaranjem poklopca i stalnim mešanjem gubimo i ukus i pojedina svojstva hrane. Najjednostavnije rešenje za to je kuvanje u aluminijumskoj foliji.

Majstori kuhinje već odavno služe svoja jela u malim paketićima od alu folije. Kada ga otvorite, istog momenta osetite sve mirise i začine. Vaš je izbor da li ćete praviti paketiće od alu folije ili sve namirnice umotati u veće pakovanje. Ovakav način kuvanja čuva aromu i boju namirnica, a sva jela su mnogo sočnija.

Ovako možete spremati sve namirnice, povrće, meso, ribu. Još je sočnije ako komade mesa pomešate sa povrćem u isti paket od alu folije. Tako će se pomešati svi mirisi i ukusi hrane, tačnije, svaka namirnica će od druge uzeti ono najbolje.

Pripremanje hrane u alu foliji je i mnogo dijetalnije, jer vam ne treba mnogo ulja, samo nekoliko kapi. Ujedno imate manje posla nakon jela, jer je većina sudova čista.

Pošto ovakva jela uglavnom možemo nazvati kuvanim, ko voli više pečenije namirnice, dovoljno je da pred kraj kuvanja otvori paket od alu folije i ostavi da se namirnice zapeku. Ukoliko ne volite da vam koža na piletini ili ćuretini bude prepečena, prekrite aluminijumskom folijom tepsiju, pa je pred kraj pečenja skinite.

Aluminijumsku foliju koristite jednom za kuvanje, kako ne bi, zbog previše zagrevanja, ispuštala negativne sastojke. U velikim marketima može se pronaći i specijalna folija za kuvanje.

Autor: Life Content

Foto: Pinterest