Sastojci:
500 g fileta soma
300 g kačkavalja
2 čena belog luka
2 glavice crnog luka
700 g krompira
200 g brašna
1 limun, ulje
mešavina začina
Bešamel sos
40 g putera
1 kašika brašna
1 jaje
400 ml mleka
so
Priprema:
1. Filete soma iseći na manje komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju da porumene.
3. U manjoj šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. U prohlađeni sos umešati jaje.
4. Krompir oguliti a zatim ga ucelo obariti u slanoj vodu da napola omekša. Ocediti ga od suvišne tečnosti pa ostaviti da se ohladi i iseći na kolutove.
5. Crni luk iseći na rebarca te ga propržiti na vrelom ulju da porumeni.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red kolutova krompira. Posuti ga sa malo crnog i belog luka, prekriti komadima soma i rasporediti malo kačkavalja. Zatim preliti sa malo bešamela. Postupak ponoviti još jednom pa završiti krompirom. Složenac preliti bešamelom i posuti sirom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 40 min, dok ne porumeni.