Sastojci:
– 1 svinjski file
– 1 glavica crnog luka
– 1 crvena paprika
– 250 g šampinjona
– 1 kašičica senfa
– 1 veći paradajz
– 2 jajeta
– 1 dl mleka
– 2 dl pavlake, ulje
– 150 g kačkavalja
– mešavina začina
Priprema
1. Svinjski file očistiti od žilica i iseći na štapiće.
2. Šampinjone iseći na listove, crvenu papriku na štapiće, a crni luk na rebarca. Paradajz iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi uz dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati papriku pa i nju kratko prodinstati.
5. Zatim dodati paradajz, šampinjone i začine po ukusu te dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
6. U gotovo jelo dodati senf i promešati.
7. Posebno umutiti jaja, pavlaku
i mleko.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti smesu od mesa. Posuti kačkavaljem i preliti mešavinom pavlake, jaja i mleka. Peći u zagrejano rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Uživajte!
D.S.