Sastojci:
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 crvena paprika
¼ korena celera
1 kašičica crvene, mlevene paprike
200 g pelat paradajza
100 ml crvenog vina
400 ml paradajz sosa
100 ml maslinovog ulja
50 g parmezana
so, biber, origano
400 g špageta
Priprema:
1. Povrće očistiti i iseckati na kockice.
2. Na blago ugrejanom ulju propržiti povrće pa nakon desetak minuta dinstanja dodati mleveno meso.
3. Usitniti meso i pržiti da porumeni sa svih strana.
4. Dodati usitnjeni pelat, sos od pardajza i vino pa kuvati dok se tečnost ne redukuje.
5. Začiniti prema ukusu i sve dobro promešati.
6. Al dente kuvanu pastu dodati u pripremljen sos i promešati.
7. Servirati dok je toplo, posuto rendanim parmezanom.